Д-р Иван Попов – част от МЦ Артро, Доспат

Скъпи родители,

Вашето бебе или дете, са най-ценното Ви съкровище. Профилактичните прегледи са ключов елемент в гарантирането на оптималното развитие и растеж на детето Ви. Докторът ортопед играе важна роля в този процес. Профилактичните прегледи при бебета и малки деца са задължителни и вашият лекар или педиатър трябва да Ви насочат към ортопед.

Първият преглед при детски ортопед се прави на първия месец след раждането. Той включва клиничен преглед на долни и горни крайници,гръбначен стълб,както и ехография на тазобедрени стави(ТБС). Специалистът търси вродени заболявания на опорно-двигателния апарат-най-вече луксация или дисплазия на ТБС. Ако в този период се установи дисплазия,лечението е успешно в почти 100% от случаите.

Вторият профилактичен преглед трябва да е на шестмесечна възраст.

Третият на 4-годишна възраст,когато детето се изследва и за плоскостъпие. В периода на растеж след това е хубаво да се направят още няколко такива прегледи,за да сте сигурни,че децата Ви са здрави и нямат патологични изменения в опорно-двигателния апарат.

Д-р Иван Попов (детски ортопед) ще преглежда в Медицински Център “Артро” в гр. Доспат на 09.07.2024г. Д-р Иван Попов работи с НЗОК.

Всички пациенти, които имат желание, могат да запишат час за преглед на тел: +359898873717.